Test B2-C1

Nimi ja perekonnanimi
Telefon
E-post


1) Lõpetage laused. Kirjutage sulgudes olevad sõnad sobivas käändevormis

1.1) Looduse kasutuskoormust reguleeritakse
(metsad, sood, rannikualad, niidud)

1.2) Metsade tallamiskindlust jagatakse kolmeks:
(tallamisõrnad, tallamistundlikud, tallamiskindlad)

1.3) Puhkealade planeerimisel tuleb tallamistundlikes metsades piirata
(ratsutamine, mägijalgrattaga sõitmine, massiüritused)

1.4) Mets pakub võimalusi
(jalutamine, tervisejooks, looduse vaatlemine, pikniku pidamine, telkimine)

1.5) Looduse üksikobjektidest on võetud kaitse alla mitmeid
(puud, rändrahnud, joad, pangad, astangud, koopad)

1.6) Metsamarjadest valmistatakse tööstuslikult
(keedised, mahlad, veinid, salatid)

1.7) Seenekasvatusistandusi rajatakse
(keldrid, vanad kaevandused, kivimurrud)

1.8) Aasta ringi võib osta tööstuslikult kasvatatud
(šampinjonid, sirmikud, austerservikud)

1.9) Võrtsjärve õppekeskuse akvaariumides võib jälgida mageveekalu:
(ahvenad, angerjad, haugid, kogred, karpkalad, säinad, särjed, lestad, lutsud)

1.10) Linde elab kõikjal -
(metsad, põllud, veekogud, heinamaad, kultuurmaastik)


2) Täitke lüngad

(vaatan, õigustada, tutvusin, olen pärit, õpin ära, hakata, oskavad, lõpetasin, suhtle, saan, hakkama, ütleme, viitsi)

Mina olen Eestis elanud juba 20 aastat. Ma (1) Peterburist. Mul on kõrgharidus. 2000. aastal (2) Peterburi Kunstiakadeemia. Aastal 2001 (3) oma abikaasaga, abiellusin ja tulin Eestisse elama. Eestlastega ma eriti ei (4) . Aga need, kellega ma suhtlen, (5) kõik väga hästi vene keelt. Ma ei usu, et ma kunagi (6) eesti keele nii, et ma saaksin näiteks Eesti poliitikuks (7) või midagi taolist. Eesti keelt ma oskan vaid niipalju, et hädapärast (8) poes ja ongi kõik. (9) nii, et eesti keelt ma tegelikult ei oska. Ma arvan, et mul ei ole seda mõtet õppida. Kodune keel on mul ka vene keel ja televiisorist (10) ma ainult venekeelseid saateid. Võib-olla ma tahan ennast (11) , aga võib-olla olen ma lihtsalt laisk ja ei (12) eesti keelt õppida.